Werkwijze

Alle deelnemende logistieke dienstverleners leveren voor 23.30 uur hun zendingen met bestemmingen buiten het eigen verzorgingsgebied af bij het centrale overslagpunt in Nieuw Vennep. Deze zendingen worden hier op aflevergebied gesorteerd. Vervolgens rijden de chauffeurs ’s nachts terug naar hun eigen depot met volle vrachtwagens en LZV’s (ecocombi’s) met zendingen bestemd voor het eigen verzorgingsgebied.

Grote partijen worden rechtstreeks uitgewisseld tussen de deelnemende logistieke dienstverleners. De ‘last mile’ wordt in ieder verzorgingsgebied uitgereden met kleine, milieuvriendelijke distributievoertuigen.

Het verzamelen, sorteren en overdragen van de zendingen gebeurt ’s nachts, buiten de spitstijden. Dat voorkomt onnodige milieu- en filebelasting, is duurzamer en verlaagt de transportduur en -kosten.

Samen voor groen

NBX staat bekend als duurzaam distributienetwerk en is gesprekspartner voor Rijk en gemeenten.
Wij nemen onze verantwoordelijkheid jegens de maatschappij serieus en treden onze leefwereld met respect tegemoet. Milieu en veiligheid heeft voortdurend onze aandacht en wij houden ons aan de wet- en regelgeving.

NBX Een distributienetwerk met een groen hart en groene oplossingen. Door samen te werken bieden de deelnemende logistieke dienstverleners u het beste uit twee werelden. Uw zendingen worden gegarandeerd binnen 24 uur op de plaats van bestemming afgeleverd. Langs de meest efficiënte én milieuvriendelijkste route.

Bijvoorbeeld een pallet afkomstig uit Leiden wordt door het netwerk de volgende dag voor 11.00 uur geleverd in Roden (Drenthe). Met een optimale beladingsgraad en zonder onnodige extra vervoersbewegingen. 100% groen, betrouwbaar en snel!

Stadsdistributie

Stadsdistributie regionaal georganiseerd en gecoördineerd. Met minder vervoersbewegingen hetzelfde resultaat. Daar staat NBX voor.

Zendingen bestemd voor de grote steden worden op het centrale overslagpunt verzameld en gesorteerd. Per verzorgingsgebied worden deze gebundelde zendingen vervolgens door één van de partners naar de betreffende steden getransporteerd en verder gedistribueerd. Met optimaal beladen vrachtwagens, die aan de hoogste milieu- en emissienormen voldoen.

Dit bespaart iedere partner ritten naar (de stadsgrenzen van) de individuele steden. Zo wordt het drukke en filegevoelige wegennet rondom steden ontlast. En de inzet van vrachtwagens met een te lage beladingsgraad voorkomen.

Digitaal

NBX is zich bewust van het feit dat digitalisering en data cruciale bouwstenen zijn in het huidig wegvervoer. Daarom streven de partners gezamenlijk naar beschikbaarheid van meetbare prestatie indicatoren die leiden tot voorspellende en betrouwbare informatie.

HUB

Het centrale overslagpunt van Netwerk Benelux is gevestigd bij CTS Group in Nieuw-Vennep. NBX maakt hier ’s avonds en ’s nachts gebruik van een 11.000 m2 groot pand, dat volgens de TAPA-normen beveiligd is. De sorteerslag van de aangeleverde zendingen verloopt via eigen labelen en scanning.